Штайнмаєр застеріг Путіна від подальшої анексії південного сходу України

Глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр не виключає російського захоплення українських земель для сухопутного доступу до Криму. Глава німецької дипломатії вважає реальною загрозу прямого військового конфлікту Росії та України

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр (Frank-Walter Steinmeier) застеріг від імовірності захоплення Росією територій на південному сході України для забезпечення сухопутного доступу до Криму, пише «Dw.de».

В опублікованому в понеділок, 1 вересня, інтерв'ю газеті Märkische Allgemeine німецький дипломат не виключив нову спробу анексії з боку Росії через те, що вона відчуває труднощі з постачанням незаконно приєднаного півострова.

За словами Штайнмайера, "російські сухопутні коридори так само суперечать міжнародному праву і гідні осуду, як і приєднання Росією Криму". При цьому глава німецького зовнішньополітичного відомства зазначив, що ситуація на південному сході України різко загострилася і вийшла з-під контролю. Він також додав, що існує загроза "прямої військової конфронтації між Україною та Росією". Реальністю такого конфлікту Штайнмаєр пояснив рішення Євросоюзу посилити економічний і політичний тиск на Росію.