Псковська газета заявила про загибель "цілої роти" десантників в Україні

Російська газета "Псковська губернія" опублікувала текст телефонної розмови російських військовослужбовців, в якій вони обговорюють загибель "псковської роти"

Невдовзі після публікації матеріал зник із сайту видання, однак досі доступний у Веб-архіві, передає Еспресо.TV

У статті зазначено, що записи розмов були передані журналістам військовими 76-ї десантно-штурмової дивізії, і "підстав сумніватися в вірогідності наданих матеріалів немає".

Як пише редакція, "розмови відображають перебіг бойових дій, в яких беруть участь військові підрозділи, сформовані на базі підрозділів 76-ї десантно-штурмової дивізії, так і масштаб бойових втрат, яких зазнали ці військові підрозділи". Так, у першому фрагменті розмови учасник бойових дій в Україні, імовірно, солдат 76-ї десантно-штурмової дивізії стверджує, що 20 серпня після артилерійського удару від їхньої роти залишилося лише десять осіб.

Співрозмовники згадують і загиблого Леоніда Кічаткіна, якого поховали в селі Вибути під Псковом 25 серпня. За словами співрозмовників, число загиблих могло бути і вищим - до 140 осіб - тому що мова йшла не про регулярні підрозділі, а про спеціально укомплектовані.

Нагадаємо, у селі Вибути під Псковом вранці 25 серпня відбулися похорони десантників, які загинули буцімто при невідомих обставинах. 29 серпня у Пскові невідомі напали на депутата Псковських обласних Зборів Льва Шлосберга, який розслідував загибель псковських десантників. Підозрюваних у побитті Шлосберга відпустили.

Пізніше стало відомо, що могили псковських десантників, загиблих в Україні, зараз охороняють військові.

Читайте також: Історія сержанта Леоніда Кічаткіна. Життя та смерть за царя Х