Росія не обірве транзит газу в Європу, бо сильно від неї залежить, - глава E.on

Росія не припинить поставки газу до Німеччини і Євросоюз через український конфлікт

Таку думку висловив глава німецького енергетичного концерну E.on Йоханнес Тайсен під час свого виступу в Дюссельдорфі, передає "Німецька хвиля".

Президент РФ Володимир Путін не зацікавлений у припиненні поставок газу для Німеччини і Європи, вважає Тайсен. За його словами, Росія набагато більше залежить від Європи, ніж Європа від Росії, оскільки здійснити переорієнтацію поставок її нафти і газу в інші регіони не так просто.

"Жодна зі сторін не зацікавлена ​​в тому, щоб зробити газ частиною конфлікту", - підкреслив глава E.on. На його думку, вирішальне питання полягає, швидше, в тому, як врегулювати український конфлікт. Але відповідальність за це мають нести політики. 

За словами глави німецького енергетичного концерну, санкції, введені Заходом проти Росії, на угодах E.on практично не позначилися. E.on є давнім партнером Газпрому, і співпраця з цією російською компанією "йде добре", зазначив Тайсен. 

Нагдаємо, раніше прем'єр Арсеній Яценюк заявляв, що в планах Росії припинити транзит газу в ЄС, тому "Газпром" дав команду своїм партнерам закачувати газ в підземні газосховища, щоб перезимувати.