Тимчук: Росіяни окупували весь південь Луганщини і наступають на північ

Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі залишається гранично складною

Про це на власній сторінці у «Фейсбуці» написав координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

«В результаті відходу українських військ в рамках проведеної перегрупування, російсько-терористичні війська взяли під контроль фактично весь південь Луганської області, далі перекидаючи підрозділи в район Луганська і проводячи наступальні дії на півночі Луганської області», - зазначив він.
 
«Одночасно супротивник прагне взяти під контроль території в Донецькій області від Донецка до Маріуполя. Відзначається перекидання підрозділів противника у напрямку Волновахи. Активні бойові зіткнення зафіксовані в районах Дебальцевого, Стукалової Балки, Старобешевого, Амвросіївки», - зазначив експерт. 

«За минулу ніч позиції українських військ були обстріляні більш 20 разів. Зі ствольної артилерії і мінометів обстріляні позиції поблизу населених пунктів Краснов Яр, Весела Гора, Станиця Луганська. З РСЗО БМ-30 «Смерч» обстріляні позиції поблизу н.п. Побєда. З території Росії з РСЗВ БМ-21 «Град» обстріляні блок-пости українських силовиків поблизу н.п. Макарове», - додав Тимчук.