Щоденники російських школярів прикрасили портретом Гітлера

На одній зі сторінок головного «документа» російського школяра опублікували коротку біографію та зображення фюрера Адольфа Гітлера

Такий варіант щоденника обурив єкатеринбурзьких батьків, передає www.e1.ru.

У «шапці» на сторінках шкільного щоденника розміщують інформацію про людей, чиї імена увійшли в історію. Поява в цьому місці зображення і біографії Адольфа Гітлера здалася батькам школярів недоречною.

Фото: www.e1.ru

У короткому зведенні про Гітлера в щоденнику йдеться: 

«Адольф Гітлер (1889-1945), основоположник націонал-соціалізму, засновник тоталітарної диктатури Третього рейху, вождь (фюрер) націонал-соціалістичної німецької робітничої партії, рейхсканцлер Німеччини (1934-1945). Головний ініціатор Другої світової війни, з його ім'ям пов'язані численні злочини нацистського режиму проти людства - громадян Німеччини та окупованих нею територій, включаючи Голокост». 

У «Смоленському поліграфічному комбінаті», який надрукував такий щоденник, повідомили: «Ми друкуємо те, що дає видавництво, згідно з договором. Навіть якщо нам це не подобається. В даному випадку замовник - видавництво «Вища школа».

У видавництві отримати відповідь на питання про те, навіщо Гітлер з'явився в щоденнику російського школяра, поки не вдалося. Якщо вірити рекламному слогану, це підприємство видає кожну третю книгу в Росії.