„Глава ЛНР”: „Не віддамо свої кордони з братньою Росією під ворожий контроль”

Самопроголошена "Луганська народна республіка" не збирається віддавати Києву контроль над кордоном між підконтрольною їм територією і Росією.

Про це розповів „глава ЛНР” Ігор Плотницький у телефонному інтерв'ю РІА "Новости”.

"Я вже заявляв про те, що всі спроби повернути мінський протокол проти нас не пройдуть. Ми підписали цей протокол як договір про мирне співіснування. Ізолювати і задушити нас не вийде. Ми не віддамо свої кордони з братньою Росією під ворожий контроль. А до економічного змаганню з Україною ми готові. Скоро весь світ побачить, що без трудового Донбасу Україна приречена на масову бідність і деградацію ", - сказав Плотницький.

Так Плотницький відреагував на заяву радника президента України Юрія Луценко, який повідомив, що мінський протокол не передбачає особливого статусу для Донецької та Луганської областей в цілому, і його отримає лише третину території Донбасу, контрольована ополченцями.

Крім того, Луценко заявив, що підписаний в Мінську протокол означає, що Україна - цілісна країна і "тимчасово непідконтрольні райони" Донбасу також є її частиною. За даними низки ЗМІ, Луценко додав, що кордон буде контролювати Київ і цю зону необхідно ізолювати. "Радник Порошенко проговорився про наміри свого шефа? Або несе відсебеньки? Він погрожує Донбасу ізоляцією? <...> Революцій і дружбою з Байденом ситий не будеш. Незабаром й інші українські землі захочуть жити вільно, як ми. Якщо Порошенко хоче діалогу, нехай вгамує своїх балакучих радників ", - зазначив „глава ЛНР”.