Порошенко пропонує відгородитися від Росії сучасною версією "лінії Маннергейма"

Президент України Петро Порошенко вважає, що для захисту від зовнішнього агресора на українському кордону потрібно звести сучасні оборонні укріплення с урахування міжнародного досвіду

Як повідомляє кореспондент Еспресо.TV, про це сьогодні на засіданні Кабміну заявив президент України Петро Порошенко.

За словами, президента, «якщо без лінії Маннергейма не обійтися, значить треба зводити і такі фортифікації, але ще потужніші».

«Треба зводити такі фортифікаційні споруди з урахуванням міжнародного досвіту. Але не фортифікаційні споруди  1941-42-х років», - наголосив президент.

За його словами, оборонні укріплення повинні передбачати танкові позиції з механізмами захисту від систем залпового вогню, сучасні комунікації тощо.

«Це має бути глибока оборона з танковими позиціями, з механізмами захисту від систем залпового вогню, з сучасною комунікацією та чіткою взаємодією всіх підрозділів, які задіяні в АТО і спеціальною зоною яка дозволятиме ефективно застосовувати зброю», - заявив Порошенко.

У свою чергу, прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначив, що таку "лінію Маннергейма" або проект "Стіна" треба будувати дешево і швидко.