У Києві відкрився ГогольFest

У Києві з 11 по 21 вересня в приміщенні промзони на Видубичах відбувається 7-й Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва ГогольFest

Цього року програма фестивалю на 95% складається з українського продукту і проходить під девізом "Україна покаже себе світові!", передає Еспресо.TV

Відкрили ГогольFest Dakh Daughters band (Україна), Orkestronika (Франція) і Che y Moche (Іспанія) музично-театральним перфомансом "Вільні, як Птахи" режисера-постановника Влада Троїцького.

Протягом фестивалю діятимуть відразу три музичні сцени: fresh (в ангарного приміщенні), вулична сцена і камерна театральна сцена. Сьогодні на музичній fresh-сцені з 18:30 і до 23:00 виступлять Бічкрафт, Black Ballon, Sphingidae і С.К.А.Й. Вулична музична сцена в перший день фестивалю відкриється також о 18:30 і збере аудиторію груп FunФари, Everytown, Dallas і 5 Vymir. На камерній театральній сцені о 20:00 виступить чоловіча a'capella-група ConCord.

Спеціальні програми до фестивалю готують Крихітка, Comaha, Cosmopolis, Shopping Hour та Гайдамаки. Свої виступи планують також новачки Krugers, Hobot & Co, арт-панки Stepan i Meduza, Lakeway, Lazy Fingers, Gapochka, група Fontaliza, інді-блюз-рокери Sinoptic і "Хамерман знищує віруси". Останні представлять глядачам рок-оперу "Театр травми і комедії", в якій візьмуть участь балетні танцівники й академічні музиканти.

Із зарубіжних учасників - гості з Росії Sonic Death, яких через гострих політичних і закритих тем не дуже шанують на батьківщині; французи Scarlatti Goes Electro, що з'єднують в своїй творчості барокові сонати і музику електро, Marija Cheba, Maiak і багато інших.