Суд звільнив антимайданівця "Топаза" під особисте зобов'язання

Київський районний суд Харкова змінив своє нещодавнє рішення про продовження на два місяці арешту для антимайданівця Ігната Кромського ("Топаза") на звільнення під особисте зобов’язання

Клопотання про зміну запобіжного заходу були подані прокуратурою і захистом, передає Еспресо.TV з посиланням на "Експрес-онлайн"

"Прокуратура просила змінити запобіжний захід на особисте зобов'язання. Захист просив також повернути обвинувальний акт в прокуратуру для усунення порушень КПК. Суд задовольнив обидва клопотання", - розповів адвокат Олександр Шадрін. На думку юриста, таке швидке та несподіване рішення суду й прокуратури викликано політичною волею.

"Напевно, це політична воля. Виконання мирного плану президента по врегулюванню ситуації на південному сході країни", - припустив Шадрін. Адвокат наголошує, що його підзахисного мали відпустити на волю вже в залі суду, але цього не зробили.

Нагадаємо, Кромской був затриманий 28 березня в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської облдержадміністрації 1 березня. Його підозрюють в організації масових заворушень (ч.1 ст.294 КК України). 

29 березня Ленінський райсуд Харкова обрав запобіжний захід для нього у вигляді цілодобового домашнього арешту. 7 квітня він зламав електронний браслет і пішов з дому. Кромской був учасником охорони антимайдану в Маріїнському парку в Києві. Він став відомий по позивному Топаз після появи в інтернеті відео, знятого в таборі антимайдану. 16 квітня Топаз був оголошений в розшук.

9 вересня суд вже розглядав справу Кромського і продовжив йому термін арешту. Наступне засідання має відбутися 22 вересня.