Українські митці створюватимуть кіно власним коштом

Актори, драматурги та режисери започаткували проект «Кіноволонтери»

Організаторами проекту стали Олександр Мірошниченко (Олександр Вітер) та Надія Мирошниченко (Неда Неждана), повідомляє Cultprostir.

Ініціатива має на меті безоплатне залучення до знімального процесу відомих акторів, сценаристів та режисерів. 

«Проект виник як єдино можливий шлях. Зараз існує ситуація певного вакууму. Ми правомірно прибираємо з ефіру російський телепродукт, але не маємо жодної заміни для нього. З іншого боку згортаються спільні проекти з Росією. Отже і якихось перспектив (в тому числі і фінансових) українські митці не мають. Всі покладаються на державну підтримку, нові закони та якесь нове міфічне фінансування. Це, в принципі, непогано, але давайте будемо реалістами».

На думку Олександра, одним із найпотужніших провідників державної ідеології є формат телевізійних серіалів та фільмів. Саме телебачення здатне охопити максимальну глядацьку аудиторію.

Головну проблему зараз вбачають лише у відсутності фінансування. «Це не зовсім так, – зазначив Олександр Мірошниченко, - кожна телекомпанія та продакшен мають технічний ресурс для зйомок телепродукту. Камери, світло, звук, комп’ютери для монтажу. Для зйомок, наприклад, сітікому – цього більш ніж достатньо. Є витрати, зв’язані з оплатою акторів. Ось тут і виникає ідея проекту «Кіноволонтери».