Гарпер: Канада ніколи не визнає незаконну російську окупацію українських територій

Канада ніколи не визнає незаконну окупацію Росією будь-якої частини території України і буде далі протистояти агресору разом з українцями

Про це заявив прем’єр-міністр Канади Стівен Гарпер на спільному засіданні палати громад та сенату Канади, на якому був присутній президент України Петро Порошенко з дружиною Мариною, передає Еспресо.ТV з посиланням на "Укрінформ".

"Канада визнає суверенітет та територіальну цілісність України. Ми ніколи не визнаємо незаконну російську окупацію будь-якої частини української території. Не буде ніякого компромісу з цього питання", – сказав він під оплески членів парламенту.

Гарпер наголосив на тому, що протягом багатьох років Україна і Канада залишаються добрими друзями.

За його словами, Канада намагається надавати всебічну допомогу Україну в нинішній ситуації. Зокрема, Канада підтримує політику санкції проти Росії, а також надає фінансову, гуманітарну та медичну допомогу українському народові.

"У майбутньому постануть інші виклики перед Україною. Однак Україна ніколи не буде одна. Канада завжди буде їй допомагати", – пообіцяв Гарпер.

Прем’єр-міністр також висловив підтримку плану Порошенка щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі: "Ми підтримуватимемо мирний план, який ви просуваєте на користь українців. Канада притримуватиметься цієї позиції і надалі виступатиме проти путінської неповаги до закону та протистоятиме російському агресорові".

Гарпер наголосив, що всі демократичні країни підтримують Україну і виступають проти дій президента РФ Володимира Путіна, "адже те, що відбувається за режиму Путіна, загрожує всьому світові".

"Українці мають право, як і громадяни інших країн, відбудовувати своє майбутнє, європейське майбутнє сподівань та ніколи не повертатися до темних радянських часів", – зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні президент України Петро Порошенко виступив із промовою на засіданні палати громад та сенату Канади.