На Запоріжжі вже збудували половину запланованих оборонних споруд

У Запорізькій області збудували половину оборонних споруд з 22 запланованих

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Валерій Баранов, передає Еспресо.TV з посиланням на ЛігаБізнесІнформ.

"Поки можу сказати, що з 22 запланованих інженерних укріплень половина вже побудована. Я планую побувати на цих об'єктах найближчим часом", - зазначив він. 

За словами губернатора, зараз завершується будівництво інженерних оборонних споруд в населених пунктах Григорівка і Новоолександрівка Запорізького району, в Матвіївці Вільнянського району, а також в Розівському районі. В Бердянському районі роботи вже завершені. 

Глава області окреслив і проблеми, з якими довелося зіткнутися при установці оборонних об'єктів. 

"Однією з найважливіших проблем є відсутність освітлення. Зараз ми закуповуємо ліхтарі. Крім цього, необхідна деревина і граншлак, який нам надасть Запоріжсталь. 

Також Баранов зазначив, що, по суті, всі зведені об'єкти складати оборонну лінію Запоріжжя та всієї області. 

Нагадаємо, що Україна також почала облаштування українсько-російського кордону у відповідність з проектом "Стіна". На ці цілі вже виділено 100 млн грн. Стіну на кордоні з Росією будуть будувати в два етапи. На першому етапі кордон буде облаштована від Чернігівської області до півночі Луганської, а також на кордоні з окупованим Кримом, а після завершення бойових дій - на іншому ділянці кордону в Донецькій і Луганській областях.