Китай збирається наростити видобуток сланцевого газу у 150 раз за 5 років

Міністерство земельних і природних ресурсів КНР прогнозує збільшення видобутку сланцевого газу з нинішніх 200 млн. кубометрів газу до 30 млрд. кубометрів на рік до 2020 року

Про це повідомляє ІТАР-ТАРС з посиланням на "Мейжі цзинцзи синьвень".

"Основною перешкодою до виконання даного завдання є технологічне відставання Китаю. Якщо країні вдасться отримати необхідні технології, то видобуток палива буде стрімко рости", - наводить видання думку аналітика SCI99 (провідне аналітичне агентство КНР в галузі енергетики) Ван Сяокуня.

Як відзначає газета, для видобутку запасів сланцевого газу в усьому світі застосовується технологія гідравлічного розриву пластів землі, яка вимагає великої кількості водних ресурсів. Проте в Китаї вже зараз відчувається брак питної води. Крім того, в Китаї поки немає розгалуженої мережі трубопроводів, яка б дозволила видобутий газ відразу доставляти споживачеві.

У доповіді міністерства земельних і природних ресурсів КНР повідомляється, що за підсумками 2013 року в Китаї було видобуто 200 млн. кубометрів сланцевого газу. У 2015 році міністерство земельних і природних ресурсів КНР прогнозує збільшення видобутку цього виду палива до 6,5 млрд кубометрів.