Матері та дружини бійців АТО обговорили ключові проблеми українських військових

Волонтери та родичі військових, які беруть участь у бойових діях на Сході, обговорили основні проблеми бійців вітчизняної армії

Зокрема вони акцентували увагу на відсутності належної соціальної підтримки та ротації військових, повідомляє УНН.

Координатор ГО “Коло народної довіри” Наталія Дідик розповіла, що бійців АТО та їх родичів переважно турбують правові питання, а особливо ті, що стосуються отримання важливої документації, зокрема довідки про поранення.

“Не менш гостро стоять питання зниклих безвісти військових, полонених і заручників, а також так званих псевдодезертирів, яких звинувачують у зраді, коли ті без зброї і при наступі ворога змушені були відступати,залишати позиції”, - зазначила Дідик.

Вона також наголосила на відсутності ротації військових у зоні проведення АТО і на необхідності матеріально-технічного оснащення, особливо з огляду на те, що невдовзі наступлять морози.

“Ми входимо в зиму, і нашим бійцям потрібні теплі форми та взуття. Інакше ми матимемо ще одну проблему — масові пневмонії у рядах військових”, - додала координатор.

Волонтерка також звернула увагу на відсутність належного медичного забезпечення і надання реабілітаційних послуг пораненим бійцям.

Нагадаємо, нещодавно під Маріуполем перекрили трасу, через те що родичі 6-ту добу не могли забрати тіла двох бійців.

Тим часом в Росії родичі десантників, які перестали виходити на зв'язок, влаштували пікет під військовою частиною в Костромі.