Прокуратура хоче через суд виключити Джемілєва з фонду "Крим"

Прокуратура Республіки Крим направила до суду позов про виключення лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва з числа засновників БО «Фонд «Крим»

Про це повідомляє видання «Кримінформ», в розпорядженні якого є текст документу, передає Еспресо.TV.

У прокуратурі впевнені, що перебуваючи в керівництві фонду, Джемілєв «може чинити деструктивний вплив на суспільні процеси» в Криму.

У наглядовому відомстві заявляють, що виявили ряд порушень в діяльності «Фонду« Крим ». Одним з основних, стверджують в прокуратурі, є порушення закону Росії «Про некомерційні організації», згідно з яким засновником такої організації не може бути іноземний громадянин чи особа, якій заборонено в'їзд до Росії.

У прокуратурі зазначили, що Джемілєв, що входить до складу засновників благодійного фонду з 2002 року, є громадянином України. Вказали також на те, що 19 квітня «владою» було ухвалене  рішення про небажане його перебування на території РФ.

Центральний районний суд міста Сімферополя засідатиме у цій справі  22 вересня.

Відзначимо, що раніше зазначений суд наклав арешт на все майно «Фонду Крим», а судові  приставибули опечатали приміщення організації, що знаходяться за семи адресам в Сімферополі.

Нагадаємо, 17 вересня судові пристави у Криму пред'явили вимогу голові «Фонду «Крим»Різе Шевкієву, що якщо протягом доби співробітники Меджлісу і «Фонду»  не залишать будівлю Меджлісу, то вони будуть виселені силою. Будівля буде опечатана в будь-якому випадку.