США на Радбезі ООН: У Росії немає репутації як у країни, що проводить об'єктивні розслідування

Постійний представник США у Раді безпеки ООН Саманта Пауер ввжає, що висновкам, які зробила російська комісія з розслідування причин падіння Боїнга-777 Малайзійських авіаліній, довіряти не можна

Про це вона заявила під час свого виступу, передає Еспресо.TV,

"Мета розслідування - встановити істину, щоб була довіра до розслідування - ми повинні бути неупередженими. Попередні висновки говорять про об'єктивність розслідування. Літак був збитий ззовні, не було попереджень про те, що щось не в порядку, не було повідомлення про те, що технічний стан літака не відповідає нормі. Це не була бомба на борту. Російська версія про українського винищувача теж не відповідає дійсності. Рейс був збитий ракетою "земля - повітря» з території, що підконтрольна проросійськими сепаратистами. Росія заявила, що головне не з'ясувати деталі розслідування, а дискредитувати його", - заявила вона.

За словами постпреда США, офіційна Москва робить все, щоб заплутати слідство, а у самої Росії немає репутації країни, яка проводить честні розслідування.

"Якщо Москва не причетна до цієї трагедії, чому саме вона хотіла знайти першою «чорні» ящики? Це не відповідає бажанню об'єктивно вести розслідування. На думку Росії доповідь Нідерландів не містить переконливої ​​інформації, Щоб зрозуміти ці факти - треба їх визнати, необхідно виявити факти, які доведені, а не ті факти, які Росія хоче видати за істинні. У Росії немає репутації як у країни, що проводить об'єктивні розслідування. Почитайте її інші висновки - вона заперечувала підготовку повставнців на своїй території, як заперечувала і присутність своїх військових і військової техніки на території України, як і те, що вона підтримує зброєю бойовиків", - заявила Саманта Пауер.

Постпред США в ООН наголосила: "Криза на сході України, так само як і анексия Криму - це дії Росії. Не можна відривати шматки від України. Росія повинна вивести війська з території України, необхідно звільнити ув'язнених і закрити кордони. Ми відкидаємо спроби Росії відвести нас у бік розслідування".