В Грузії заарештували всі рахунки Саакашвілі

Влада Грузії заарештували всі банківські рахунки колишнього президента Михайла Саакашвілі

Про це у своєму Фейсбуці повідомив адвокат Саакашвілі Отар Кахідзе, пише Lenta.ru.

Рахунки, як стверджує адвокат, були арештовані за розпорядженням колишнього прем'єр-міністра Грузії Бідзіна Іванішвілі, який є політичним опонентом Саакашвілі.

"Проте прокуратура полінувалася з'ясувати, яким банком користувався екс-президент, і зажадала заарештувати його рахунки у всіх банках", - написав Кахідзе. 

У п'ятницю стало відомо, що головна прокуратура Грузії заарештувала майно колишнього президента країни Михайла Саакашвілі. Крім того, під арешт потрапила і власність його дружини Сандри Руловс, а також мами та бабусі. За словами Кахідзе, в числі заарештованого майна - земельні ділянки, будинок в Тбілісі і автомобілі. Захисник зазначив, що за законом рішення прокуратури не може бути опротестовано в грузинському суді, а тому він планує звернутися до Страсбурзького суду з прав людини. 

Кримінальне переслідування Михайла Саакашвілі почалося влітку 2014 року. Колишній президент звинувачується в розтраті бюджетних коштів і перевищенні повноважень. Зокрема, він звинувачується у витраті бюджетних грошей на косметичні процедури і покупку одягу. 

Крім того, Саакашвілі підозрюють у перевищенні повноважень при розгоні мітингувальників в Тбілісі 7 листопада 2007 року, причетності до розгрому телекомпанії «Імеді», а також привласненні майна покійного олігарха Бадрі Патаркацишвілі.