Порошенко та Меркель обговорили можливість третьої хвилі макрофінансової допомоги ЄС Україні

Президент України Петро Порошенко та Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили ситуацію, що склалася на Донбасі після проголошення режиму припинення вогню

Про це повідомили у прес-службі глави держави, передає Еспресо.TV.

Як зазначається, Меркель ще раз підтримала дії української влади щодо мирного врегулювання, а саме ухвалення Верховною Радою закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей і закону про амністію.

Співрозмовники погодилися, що лише після виконання положень Мінського протоколу про мирне врегулювання від 5 вересня та Меморандуму від 19 вересня усіма сторонами можна констатувати прогрес у мирному врегулюванні. Зокрема, Петро Порошенко та Ангела Меркель висловили спільну позицію, що двостороннє дотримання режиму припинення вогню, виведення російських військ, звільнення заручників, а, особливо, контроль за українсько-російським кордоном, створення буферної зони і встановлення в цьому районі дієвого спостереження та верифікації ОБСЄ – свідчитиме про виконання домовленостей усіма сторонами.

У прес-службі глави держави також додали, що Порошенко та Меркель обговорили можливість виділення третьої хвилі макроекономічної допомоги ЄС для України.