У рідному селі мирополита Онуфрія збирають підписи за перехід у Київський патріархат

Мешканці села Коритне Вижницького району Чернівецької області, де народився голова Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій, збирають підписи за перехід громади до Київського патріархату

Парафіяни хочуть, аби богослужіння велися українською мовою, а служби завершувались молитвами за українських військових, які гинуть на сході країни, повідомив УНІАН місцевий активіст Георгій Колотило, передає Еспресо.TV.

За його словами, вже зібрано близько 500 підписів односельців, які вимагають щоб парафія перейшла до УПЦ КП. Листа з підписами селяни мають намір надіслати митрополиту Київському та всієї України УПЦ МП Онуфрію.

Як повідомили у відділі з питань охорони культурної спадщини, національностей та релігії Чернівецької облдержадміністрації, мешканці села Коритне справді збирають підписи за перехід релігійної громади до Київського патріархату.

Наразі про питання переходу всієї парафії до іншого патріархату не йдеться. Якщо частина прихильників Московського патріархату не виявить бажання переходити до Київського – у селі утворять нову релігійну громаду.