Закон "Про очищення влади" не зменшить корупцію, - Теличенко

Адвокат Валентина Теличенко вважає, що з прийняттям Закону "Про очищення влади" корупції не стало менше, більш завбачливі стали корупціонери

Таку думку вона висловила в ефірі Еспресо.TV.

"Закон "Про очищення влади" передбачає перевірку всіх працівників пракуратури, працівників влади. Перевірити всіх якісно не можливо. Тоді з чого будемо починати, кого відбирати? Це дає нам шанс на порушення, корупції", - сказала вона. 

Адвокат додала, що менше корупції в судах та інших установах не стало, стали більш уважними самі чиновники. Намагаються ретельніше приховати свої статки. 

"Ми хочемо очистити Україну не від Януковича, а від корупції. Янукович утік і забрав режим із собою. А корупція була і до Януковича, а за нього вона розквітла. Вона не стала меншою зараз. Може, трохи оглядаються ті, хто виносять незаконні рішення. Але вона не стала меншою. Цього розуміння не стало ні в суддів, ні в прокуратурі. Бо, як на мене, за прокурорства Міхновського корупція у прокуратурі стала ще більшою", - наголосила Теличенко і додала: "Тепер машини трохи приховують. Тепер під “Кишенею” нема де запаркуватися. Тепер прокурор пішки доходить до прокуратури, бо може надійти журналіст і перевірити".