Через санкції син Азарова втратив майже 3 млн євро активів

Італія наклала арешт на майно Олексія Азарова, сина колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова на суму 2 мільйони 800 тисяч євро

Операцію з вилучення майна податкова поліція Італії здійснила ще у квітні, але про це повідомили нині у зв’язку з арештом нерухомості російського магната Аркадія Ротенберґа, котрого вважають близьким до президента Росії Володимира Путіна.

Загалом в Олексія Азарова заморозили майно та активи в Італії на суму 2 мільйони 800 тисяч євро, повідомили джерела у Фінансовій гвардії, передає "Радіо Свобода".

Серед італійської нерухомості Олексія Азарова під арештом опинилися дві розкішні вілли і прилеглі до них земельні ділянки на острові Сардинія в районі елітного Смарагдового берега.

Також заморожені активи фірми, зареєстрованої у Мілані, власником якої, за даними італійської влади, був Олексій Азаров. Він розпоряджався економічними ресурсами в Італії через посередництво своєї австрійської компанії GARDA HANDELS-UND BETEILIGUNGS GMBH. А ця у свою чергу через італійську фірму «Agosto 2012 srl» контролювала нерухомість та потік фінансів в Італії.

Італійські податківці у розмові з Радіо Свобода не дали чіткої відповіді, чи на півострові арештоване усе майно Азарова-молодшого. Уточнили лише, що вони діяли у рамках перших санкцій ЄС щодо колишніх українських урядовців, а мотивація така: Олексій Азаров належить до фігурантів кримінальної справи в Україні щодо розкрадання державних коштів та їхнього нелегального вивезення за межі України.

Нагадаємо, фінансова гвардія Італії (Guardia di Finanza), силова структура при Міністерстві фінансів країни, шукає активи російських чиновників, які потрапили в санкційні списки Євросоюзу і США.