Міністр енергетики Росії пригрозив перебоями постачання газу Європі, якщо триватиме реверс палива в Україну

Міністр енергетики Росії Олександр Новак попередив Європу про можливі перебої в поставках російського газу в разі продовження реверсу палива в Україну

Про це він заявив в інтерв'ю німецькій газеті Handelsblatt, передає Еспресо.TV з посиланням на Deutsche Welle

"Укладені договори не передбачають реекспорту. Ми сподіваємося, що наші європейські партнери будуть дотримуватися досягнутих домовленостей. Тільки це може гарантувати безперебійні поставки європейським споживачам», - заявив Новак. 

У п'ятницю, 26 вересня, в Берліні розпочнеться черговий раунд переговорів по газовому конфлікту між Росією і Україною. Зустріч між представниками РФ, України і ЄС пройде в штаб-квартирі Єврокомісії. Москва і Київ не можуть домовитися про ціну на російський газ. У зв'язку з цим Росія перевела Україну на режим передоплати і відмовилася поставляти газ, поки та не погасить існуючу заборгованість. Деякі європейські країни почали реверс російського газу на Україну, однак представники влади Росії неодноразово заявляли, що вважають ці дії незаконними.

Відзначимо, вчора Угорщина припинила реверсні поставки газу в Україну. Нафтогаз України пов’язує це з візитом до Угорщини керівництва російського Газпрому. В свою чергу в угорській компанії пояснили припинення поставок газу зростанням внутрішнього попиту на газ. Коли відновлять постачання газу наразі невідомо.