Екс-очільник концерну РРТ зігнав до будівлі масовку на свою підримку

Екс-керівник Концерну радіозв'язку, телебачення і радіомовлення Костянтин Захаренко зігнав до будівлі масовку, аби забезпечити інформаційну підтримку рейдерського захоплення стратегічного об’єкту

Про це повідомляє кореспондент Еспресо.TV з місця подій.

За його словами, наразі ситуація у концерні є напруженою, але контрольованою, адже на місце подій прибули представники керівництва столичної міліції та правоохоронних органів, які з`ясовують ситуацію.

Перед входом до будівлі відбувається «мітинг» прихильників колишнього керівника концерну,  який намагається таким чином забезпечити «інформацій підтримку» своїм незаконним діям.

До журналістів вийшов сам винуватець подій – Костянтин Захаренко, який  пред’явив  рішення Тельманівського районного суду Донецької області, який нібито ухвалив постанову  про скасування рішення уряду про своє звільнення і відсторонення гендиректора Концерну РРТ Олександра Півнюка від виконання своїх обов’язків.

«Але відомо, що концерн РРТ – це стратегічний об’єкт, і призначати чи звільняти його керівника має уряд, а не якийсь районний суд будь-якої області. До того ж, судове рішення має бути зареєстроване у реєстрі судових рішень», - зазначив кореспондент.

Разом з тим, легітимний керівник концерну Олександр Півнюк не визнає свавілля і залишається на своєму робочому місці.

"Зараз відбувається рейдерське захоплення Концерну РРТ, яке організоване представниками керівництва, що очолювало підприємство до травня 2014 року. Стосовно цього керівництва відкрите кримінальне впровадження за фактом значних фінансових зловживань", - йдеться в заяві концерну.

"Прибічники цього керівництва за підтримки організованих протестувальників проникли на територію Концерну й вимагають відсторонення чинного керівництва підприємства відповідно до ухвали Тельманівського районного суду Донецької області, що відміняє розпорядження Кабінету Міністрів України № 404-р від 23 квітня 2014 року про призначення Півнюка Олександра Володимировича генеральним директором Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення", - заявляють в концерні.

Тим часом, прес-служба ГУ МВС України в Києві повідомляє, що міліція посилила охорону порядку біля будівлі Концерну. "У будівлі проходить протестна акція громадських об'єднань щодо невдоволення керівництвом концерну. В даний час грубих порушень громадського порядку не зафіксовано", - йдеться в повідомленні.

Міліція закликала учасників акції не порушувати громадський порядок.

Нагадаємо, сьогодні вранці було здійснено рейдерське захоплення Концерну радіозв'язку, телебачення і радіомовлення.

Як повідомив гендиректор концерну Олександр Півнюк, рейдерське захоплення центрального офісу здійснив екс-в.о. гендиректора Костянтин Захаренко.