Найбільша російсько-американська освітня програма FLEX призупинена

У найближчі два роки російські школярі не вчитимуться в США

Росія на найближчі два роки вийшла з найбільшої програми освітнього обміну між США і Росією, INTERFAX.RU.

Про це розповів посол Сполучених Штатів в Москві Джон Теффт. За його словами, про рішення уряду Росії скасувати участь для російських школярів в програмі Future Leaders Exchange (FLEX) на 2015-2016 роки посольство було проінформовано у вівторок. 

"Ми шкодуємо про рішення російської влади закрити програму, яка упродовж 21 року вибудовувала глибокі і міцні зв'язки між нашими народами", - йдеться в заяві Теффта. 

Посол зазначив, що за допомогою програми FLEX більше 8 тисяч російських школярів відвідали США, де жили в американських сім'ях, вчилися в школі і мали можливість заглибитись у життя американського суспільства упродовж одного навчального року.

"Ці молоді росіяни були послами культури і знайомили мільйони американців в 50 штатах США з кращим, що є в Росії", - підкреслив посол. 

За словами Теффта, США "як і раніше підтримують програми обміну, які просувають культурні зв'язки і взаєморозуміння між росіянами та американцями".

Раніше Еспресо.TV повідомляло, що світова наукова спільнота останнім часом все активніше відмежовується від російських колег. Врешті через агресивну політику Путіна російські науковці можуть опинитися в повній ізоляції.