Росія відклала на два роки свій "мегапроект" постачання газу в Китай

Розробка і транспортування російського газу по трубопроводу "Сила Сибіру" з Чаяндінского родовища в Китай перенесена на 2 роки і почнеться в 2020 році

Про це повідомив у вівторок заступник начальника Чаяндінского управління компанії "Газпром видобуток Ноябрськ" Віктор Селін, пише ПРАЙМ.

"Ми скорегували терміни. Раніше транспортування планувалася на 2018 рік. Тепер в 2018 році намічені лише заповнення трубопроводу і пуско-налагоджувальні роботи. Транспортування газу запланована вже на 2020", - уточнив він. 

При цьому вже в 2019 році на Чаяндінского родовищі нібито буде видобуто близько 5 млрд кубометрів газу з подальшим нарощуванням обсягів, в 2020 році - 10, 4 млрд кубометрів. До 2024 року планується збільшити видобуток газу до 25 млрд куб метрів. 

Сила Сибіру - газотранспортна система для іркутського і якутського центрів газовидобутку, за якою газ буде транспортуватися як на внутрішній російський ринок, так і на експорт в Китай. Планується, що газопровід дозволить поставляти газ до Китаю за так званим східним маршрутом. В районі Благовещенська від труби буде побудована гілка в Китай, за якою, згідно з контрактом на поставку російського трубопровідного газу, підписаним 21 травня 2014 ВАТ Газпром і Китайською національною нафтогазовою корпорацією, здійснюватиметься поставка палива протягом 30 років. Сума підписаного контракту склала $ 400 млрд.

Нагадаємо, через ізольованість Росії, в яку її загнала агресія Путіна, Китай поставив для себе ціль — витиснути максимум з ослаблої економіки РФ.