Рятувальники доставили на Донбас уже майже 14 млн тонн гуманітарних вантажів

Починаючи від початку переміщення людей з районів проведення АТО та тимчасово окупованої території АР Крим Державна служба України з надзвичайних ситуацій доставила на Донбас 13 млн. 817 тис. кг. гуманітарного вантажу

Про це повідомив Голова ДСНС України Сергій Бочковський, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу відомства.

За його словами, люди отримали більше 1 млн. 600 тис. кг. продуктів харчування, 318 тис. одиниць медикаментів та медичних засобів, більше 139 тис. комплектів одягу, 48 тис. гігієнічних наборів та 4600 шт. засобів обігріву. Також внутрішньо переміщені особи отримали грошову допомогу в обсязі більше 11млн. грн. та  іншої допомоги на суму  майже 485 тис. грн.

Як зауважив Бочковський, крім перевезення та розвантаження вантажу, рятувальники ДСНС України доправляли ще й власні гуманітарні вантажі, які збирали співробітники Служби порятунку зі всіх куточків України. Так, загалом українські рятувальники доставили для людей майже 950 тис. тонн допомоги. Крім того, рятувальники зібрали для внутрішньо переміщених осіб майже 865 тис. грн. грошової допомоги та більше 8500 тис. грн. для надання іншої допомоги.

Він повідомив також, що за ввесь період доставки гуманітарного вантажу, допомогу отримали вже більше 273 тис. осіб, з яких більше 102 тис. – це діти та більше 41 тис. – інваліди та люди похилого віку.