Таджикистан злякався потоку терористів з Афганістану

Таджикистан побоюється, що виведення Міжнародних сил сприяння безпеці з Афганістану може призвести до ескалації хаосу в цій країні, а також спровокувати неконтрольовані потоки біженців і наркотиків до країн Організації Договору про колективну безпеку

З такою заявою виступив глава МВС республіки генерал-лейтенант міліції Рамазан Рахимзода на засіданні Координаційної ради керівників компетентних органів держав-членів ОДКБ з питань боротьби з незаконною міграцією, повідомляє ІТАР-ТАРС.

"Ми не можемо виключати, що під видом біженців в зону відповідальності ОДКБ можуть проникнути терористичні і диверсійні групи", - попередив міністр. Напередодні він підкреслив, що "не можна не враховувати, що наша республіка серед країн СНД має найдовший кордон з Афганістаном, понад 1300 км, що проходить по гористій, важкодоступній місцевості і з чисто об'єктивних причин не завжди ретельно охороняється". Генерал додав, що "вже сьогодні ми маємо дані про скупчення в небезпечній близькості від кордону з Таджикистаном окремих груп бойовиків з диверсійних і терористичних рухів, які можуть при нагоді розчинитися в потоці нелегальних мігрантів".