У Нацбанку божаться, що кожен українець вільно зможе придбати $200 в день

Нацбанк обіцяє проводити аукціони з продажу валюти за фіксованим курсом щотижня, щоб забезпечити, серед іншого, можливість придбання по $ 200 на день кожному бажаючому фізичній особі

Про це повідомляє прес-служба НБУ, передає Еспресо.TV.

"Питання протидії необгрунтованим курсовим коливанням залишається актуальним. Однак у Нацбанку достатньо коштів для збалансування платіжного балансу і валютного ринку. Ситуація в країні хоч і складна, але контрольована ... Очікується, що найближчим часом аукціони з продажу валюти будуть проводитися щочетверга", - йдеться в повідомленні. 

В НБУ кажуть, що 2 жовтня відбудеться продаж валюти на загальну суму $ 200 млн, у тому числі для поповнення кас банків: куплену для кас валюту банки повинні реалізувати протягом п'яти днів - нереалізовану готівкову валюту банкам потрібно буде повернути Нацбанку.

"Регулятор очікує, що кожна фізична особа, яка бажає купити готівкову іноземну валюту в еквіваленті до 3 тис. грн ($ 200) на добу, зможе це зробити", - повідомляє прес-служба з посиланням на главу НБУ Валерію Гонтареву.