У концтаборах і катівнях терористів перебуває понад 200 людей, - СБУ

Станом на 30 вересня у в'язницях, катівнях і концтаборах у Донецькій та Луганській областях знаходиться 216 в'язнів

Про це під час прес-конференції повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський, передає  Еспресо.TV з посиланням на  УНН.

За даними відомства, такі в'язниці та катувальні були виявлені щонайменше у 7-ми містах. Над людьми знущалися у Краматорську (районний відділ СБУ у Донецькій області), Шахтарську (МРЕВ ДАІ №21 в Донецькій області), Горлівці (штаб Ігоря Безлера, Центрально-міський РВ Горлівського МУ ГУ МВСУ в Донецькій області, Горлівське МУ ГУ МВСУ в Донецькій області і Горлівське МУБОП ГУ МВСУ в області) і в Макіївці ( прокуратура міста, міська рада і Макіївський МРВ УСБУ в Донецькій області).

Також концтабори і катувальні були організовані і в обласних центрах Донбасу.

Зокрема, у Луганську людей насильно утримували і катували у дитячому садку, розташованому поблизу ОДА; у підвалі ВУНУ ім. В. Даля; у збірному пункті обласного військкомату та в управлінні СБУ в Луганській області.

Ще більше таких в'язниць та концтаборів виявлено у Донецьку. Тортури затриманих влаштовували на базі ФК "Металург", заводу "Ізоляція", телецентру і військової частини # 3037. Заручників також тримали в Донецькій облдержадміністрації, обласному управлінні СБУ, управлінні Східного територіального командування ВВ МВС України та у військкоматах Ленінського, Буденівського і Пролетарського районів.

Окрім того, за 15 км від Донецька у напрямку смт Старобешеве було виявило табір утримання полонених військовослужбовців ЗСУ.

За даними Служби безпеки, він охороняється "поліцією ДНР" та батальйоном "Оплотом".

Нагадаємо, раніше в СБУ повідомили, що почали складати карту розташування катувалень і концтаборів терористів.