В ООН пропонують перейти на чотириденний робочий тиждень

Експерти вважають, що короткий тиждень зробить людей щасливішими та дозволить створити більше робочих місць

Таке нововведення пропонує здійснити Міжнародна організація праці (МОП), повідомляє Інтерфакс з посиланням на центр новин ООН.

Експерт МОП Джон Мессенджер вважає, що чотириденний робочий тиждень надасть низку переваг, серед яких - скорочення кількості робочих годин та поліпшення здоров'я, оскільки багато захворювань в сучасному світі спричинені перенапруженням, постійним перебуванням в офісі і стресом.

Крім того, різні дослідження показують, що люди більш продуктивні, коли працюють менше. Ті, хто проводить в офісі довгі години, нерідко лише імітують бурхливу діяльність.

Згідно з результатами інших досліджень, люди з коротшим робочим тижнем частіше почуваються щасливими і задоволеними життям, а тривала робота призводить до конфліктів не тільки в офісі, але і вдома.

Ще одним вагомим аргументом на користь скорочення кількості робочих годин є позитивний вплив цього кроку на довкілля, що дуже важливо в сучасному світі, який налаштований на боротьбу з забрудненнями. Зокрема, позитивний ефект буде досягнуто просто за рахунок скорочення кількості поїздок людей на роботу і назад на кілька мільярдів на тиждень, відзначає Мессенджер.

Ідею введення чотириденного робочого тижня підтримує, зокрема, один із засновників Google Ларрі Пейдж і мексиканський мільярдер Карлос Слім.