Донецький губернатор написав листа Путіну

Губернатор Донеччини Сергій Тарута написав листа Путіну з нагоди дня народження останнього, де закликав президента РФ "зупинити війну тут і зараз"

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "РБК-Україна".

"Впевнений - Ви запам'ятаєте цей рік. За цей час територія Вашої країни як би збільшилася, а моєї - як би зменшилася. Це сталося через братовбивчу війну, що вилилася в море горя, сліз і болю. На жаль, вдалося посварити братні народи, "вбити клин" ворожнечі між сусідами, зламати сім'ї. Ми в страшному сні не могли уявити той жах, що його пережили", - написав Тарута.

За його словами, Донбас сьогодні знаходиться в комі.

"Якщо війна буде подовжена, мільйони людей залишаться сам на сам з голодом і холодом. Це станеться обов'язково, тому що масштаб руйнування інфраструктури Донбасу величезний", - підкреслив Тарута.

Він закликав Путіна зупинити війну "тут і зараз".

"Те крихке перемир'я, що його ми маємо сьогодні, не додає оптимізму жителям Донбасу. Не звільняє їх від страху нічних артобстрілів. Потрібні більш рішучі дії в справі здобуття миру. Потрібні прямі максимально широкі переговори, що вони припинять хаос і створять фундамент довгого та міцного миру. І це не те питання, де варто з'ясовувати, хто повинен робити перший крок. Я бажаю вам мудрості зупинити цю війну", - зазначив Тарута.

Крім того, він підкреслив, що за останні 23 роки на Донбасі не було зафіксовано жодного конфлікту на мовному, релігійному або етнічному грунті.

Читайте також: "Вісім років тому день народження Путіна став останнім днем життя Ганни Політковської".