Україна сподівається на початок роботи трастових фондів НАТО до кінця року

Деякі з чотирьох трастових фондів НАТО, спрямованих на допомогу Україні в реформі сектора безпеки, вже готові для практичної співпраці

Таке сподівання висловив глава МЗС Павло Клімкін після зустрічі з генеральним секретарем НАТО Йенесом Столтенбергом, передає Еспресо.TV, з посиланням на "Апостроф". 

"У нас є чотири фонди, визначені внески будуть до кінця цього року, але все трастові фонди, як ми очікуємо, зможуть почати працювати до кінця цього року або на початку наступного року", - сказав він. 

Клімкін зазначив, що на цей момент Київ намагається визначити конкретні проекти, що вони зможуть реалізуватися в рамках цих фондів.

При цьому міністр утримався від уточнення, про які суми може йти мова.

"За обсягом коштів наповнення ще триває, за деякими фондами ситуація вже зрозуміла, і мова йде про мільйонні суми, але найближчим часом я зможу дати  детальнішу інформацію з цього приводу", - сказав він.

Як повідомлялося, на саміті НАТО в Уельсі на початку вересня цього року ухвалили рішення про створення чотирьох трастових фондів, спрямованих на підтримку реформ в оборонному секторі України. Ці фонди працюватимуть над проектами у сфері логістики, управління оборонним сектором, кібербезпеки та реабілітації поранених військовослужбовців.