Кінотеатру "Жовтень" знову загрожує виселення

Киян можуть позбавити найстарішого київського кінотеатру

Про це повідомляє Cultprostir.

В столиці не припиняються майнові суперечки щодо прав на ті чи інші об'єкти власності. Зокрема, 7 жовтня господарський суд міста Києва оголосив рішення, за яким кінотеатр "Жовтень" повинен звільнити приміщення, яке він ось вже не одне десятиліття займає на Подолі.

"Колектив кінотеатру "Жовтень" вже 11 років бореться за те, щоб ця власність - цілісний майновий комплекс кінотеатру належав саме громаді міста Києва, а експлуатувався ТОВ "Кіноман" - підприємством, що створено членами трудового колективу старого комунального кінотеатру. Влада – то підтримує кінотеатр, то намагається забрати приміщення, виселити цей заклад культури. Зараз маємо справу з позовом прокуратури про виселення кінотеатру з цинічним формулюванням "в інтересах держави на користь громади". Думка громади не врахована. А вона висловлювалася неодноразово у зверненнях з тисячами підписів. Зараз колектив кінотеатру буде знову за захистом звертатися до громади. І, безумовно, оспорювати рішення суду першої інстанції про виселення в вищих інстанціях судової влади" - розповіла директор кінотеатру "Жовтень" Людмила Горделадзе.

Нагадаємо, що на початку лютого з’явилася інформація про те, що кінотеатр "Жовтень" хочуть виселити з приміщення. Потім влада повідомила, що це приміщення залишиться за кінотеатром.