Російських спортсменів у Мексиці кинули в тюремну камеру до бомжів і наркоманів

Президент Федерації сучасного п'ятиборства Росії В'ячеслав Амінов розповів про інцидент, який стався з російськими спортсменами під час візиту команди в Мексику

Про це повідомляє Еспресо.TV, з посиланням на pentathlon-russia.ru.

"7-го жовтня збірна команда Росії по біатлу і тріатлу виїхала на чемпіонат світу в Гватемалу в складі 14 чоловік. 
Делегація прямувала за маршрутом: Москва - Париж - Мехіко - Гватемала. У всіх спортсменів були транзитні візи в Мексику, запрошення від організаторів чемпіонату світу, страховки, гроші і зворотні квитки. Після прибуття в Мехіко спортсмени були затримані і поміщені в камеру без пояснення причин, їх паспорти відібрали співробітники імміграційної служби", - каже Амінов.

"Перекладача, який виїжджав з командою, не допустили до делегації. Після закінчення часу стикування спортсменам і членам делегації повернули документи і випустили з ув'язнення без пояснення причин. 

Наступний рейс до Гватемали був тільки на наступний день вранці, але делегації було запропоновано знову купити квитки на ранковий або подальший рейс, хоча вони були безпричинно затримані мексиканською владою. 

У підсумку цієї пригоди спортсмени були відправлені до Гватемали тільки вечірнім рейсом, квитки на рейс були куплені заново. Офіційні причини затримання нам досі невідомі. 

Хочу сказати, що ми вкрай обурені цією ситуацією. Мексиканські поліцейські кинули нашу команду в "мавпятник" разом з бомжами, наркоманами, злочинцями. Це неприпустимо!", - заявив Амінов.

Раніше повідомлялося, що в Швеції нам'яли боки росіянину, який хотів вивісити прапор ДНР під час матчу збірних.