Гройсман гарантує швидке відновлення інфраструктури Донбасу за умови миру

Швидко відновити нормальне життя та зруйновану інфраструктуру на Донбасі можливо у разі припинення вогню та відновлення української влади на цій території

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу відомства.

"Хочу запевнити: буде мир – ми дуже швидко і якісно все відновимо. Ми не тільки відновимо все те, що було зруйновано, а відновимо нормальне життя. Бо люди на Донбасі навряд чи знали, що таке нормальне життя", - наголосив він.

За словами Гройсмана, українська влада готова проводити відновлювальні роботи в населених пунктах Сходу, інфраструктура яких знищена терористами. Однак, щоб здійснювати такі роботи, вести підготовку до зими, вирішувати соціальні питання - в першу чергу треба відновити українську владу на цій території.

"Чіткі дії відновлення миру передбачає мирний план Президента України, важливим елементом якого є  Закон 

"Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". Цей закон може відіграти суттєву роль у відновленні миру: обрання згідно з чинним законодавством місцевої влади, якій довіряють люди - і тоді можливе відновлення діалогу, щоб реінтегрувати ці території, щоб соціально адаптувати людей, які там проживають", - сказав Гройсман.

Він також додав, що сьогодні, "де є український прапор, влада може гарантувати всі соціальні виплати".