Невдоволеність своєю зовнішністю збільшує вірогідність захворювання на рак, - вчені

Дослідники Великобританії і США виявили, люди, яких не влаштовує власна зовнішність, багато часу проводять, засмагаючи на сонці, і через це ризикують захворіти на рак

Але американські вчені закликають не зловживати сонячним промінням, адже це підвищує ризик захворювання шкіри на рак, повідомляє Еспресо.ТV з посиланням на DailyMail.

До того ж мало хто з цих людей використовуватиме сонцезахисних крем.

Під час засмаги шкіра людини накопичує меланін, який підвищує ризик розвитку ракових клітин у шкірі. Порівняно з 1970-ми роками у Великобританії на сьогодні прослідковують понад 13 тис. випадків раку шкіри на рік, 2 тис. - мають летальні наслідки.

"Одне з можливих пояснень тривалому перебуванню людей на сонці є те, що люди відчувають себе більш привабливими, якщо їх тіло вкрито золотистою засмагою. Вони Також вважають, що засмага приховує деякі дефекти шкіри, роблячи її більш пружною", - переконана дослідник Манчестерсткого Університету Сара Гроган.

Або, на її думку, деяким просто не має ніякого діла до свого власного вигляду, то ж люди не піклуються про своє здоров'я, зловживаючи сонячним промінням, не думаючи про наслідки.

Експерти також зазначають, що через частіші роботи на садівництві у старших людей ризик захворювання значно більший, ніж у тих, хто перебуває під впливом сонячного проміння менше.