Понад 40 українських стрічок представлять на кінофестивалі "Молодість"

"Молодість" оголосила конкурсну та позаконкурсну програми

Міжнародний кінофестиваль «Молодість» відбудеться вже в 44 раз. Наразі стали відомі учасники цьогорічного кінофестивалю, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт Молодості.

У Повнометражному конкурсі «Молодості» з 25 жовтня по 2 листопада змагатимуться 12 дебютних фільмів режисерів з усього світу. Представлений тут і фільм української режисерки Вікторії Трофименко "Брати. Остання сповідь".

Крім цієї стрічки, до повнометражного конкурсу потрапили:

- "Вікторія: розповідь про чесність і жадібність", реж. Мен Ларейда (Швейцарія-Угорщина);

- "Десь там", реж. Естер Амрамі (Німеччина);

- "Діфрет", реж. Зеренесай Бергане Мегарі (Ефіопія-США);

- "Клас корекції", реж. Іван І. Твердовський (Росія-Німеччина);

- "Країна буревіїв", реж. Адам Часі (Угорщина-Німеччина);

- "Макондо", реж. Судбег Мортезаї (Австрія);

- "Наречені", реж. Тінатін Каджрішвілі (Грузія-Франція);

- "Суд", реж. Чайтанья Тамгані (Індія);

- "Урок", реж. (Болгарія);

- "Форт Б'юкенен", реж. Бенджамін Кротті (Франція-Туніс);

- "Я залишуся з тобою", реж. Артеміо Нарра (Мексика).

Найкращий фільм у Повнометражному конкурсі отримує приз $ 2 500 і статуетку “Скіфський олень”.

У міжнародних студентському та короткометражному конкурсах беруть участь по 26 картин, серед яких також є українські учасники - "Вперед, діти Вітчизни. Сповідь" режисера Галини Лавринець, "Зустріч" режисера Владислава Робського і "Обличчя" Никона Романченка у студентському конкурсі та "Вигадка" Катерини Чепик і "Данина" Тетяни Войтович - у короткометражному конкурсі.

До складу журі, яке ухвалить рішення про найкращий фільм фестивалю, а також лауреатів у кожному конкурсі, увійшли швейцарський режисер Пітер Луїзі, режисер-лауреат минулорічної "Молодості" Габріель Гоше, український режисер Анатолій Матешко та український режисер Олег Сенцов, якого утримують у СІЗО в московському Лефортові.

Одним із паралельних конкурсів стане традиційний "Сонячний зайчик", на якому будуть представлені фільми на ЛГБТ-тематику.

Поза конкурсом на "Молодості" пройдуть традиційні програми "Фестиваль фестивалів", "Франкомовне кіно", "Німецька хвиля", "Скандинавська панорама" та програма російських фільмів під назвою "Кіно морального неспокою", на якому будуть представлені фільми, що "доводять існування іншої Росії".

Поза конкурсом будуть представлені новий фільм Крістофа Оноре "Метаморфози", "Турист" Рубена Ослунда, "Хресний шлях" Дітріха Брюггеманна, "Зловживання слабкістю" Катрін Брейя, "Дипломатія" Фолькера Шльондорфа, "Любов до смерті" Джесіки Хауснер та інші. Серед російських фільмів у програмі - "Дурень" Юрія Бикова, "До побачення, мамо" Світлани Проскуріної, "21 день" Тамари Дондурей, "Кіно про Алексєєва" Михайла Сегала і "Термін" Павла Костомарова та Олексія Расторгуєва.

Спеціальними показами нинішнього кіноогляду стане режисерська версія "Німфоманки" Ларса фон Трієра, новий фільм Ульріха Зайдля "У підвалі" та фільм "Бйорк: Biophilia Live", що є записом концерту відомої ісландської співачки.

Раніше гендиректор «Молодсті» Андрій Халпахчі повідомляв, що на 44-й "Молодості" українське кіно буде в кожній конкурсній програмі, чимало фільмів буде про війну на Сході.