Маломуж: "Шахтарськ" дійсно займався мародерством

Екс-голова служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж підтердив факти мародерства, які вчиняли бійці батальйону "Шахтарськ"

Про це він розповів в студії Еспресо.TV.

"Акти мародерства дійсно спостерігались в батальйоні "Шахтарськ". Ми отримували оперативну інформацію прямо з міста подій, про те, що трапляються такі випадки. Цими випадками повинна займатися СБУ, бо це приводило к системному незадоволенню місцевого населення, приводило до відповідних протистоянь. Це не створювало ситуації для стабілізації і діалогу з населенням",- сказав Маломуж

Також він розповів про те, які саме факти правопорушеннь спостерігались.

"Ці факти - це грабунки, це знущання, це вилучення техніки, але є і більш тяжкі наслідки. Тому було прийняте таке вимушене рішення",-  резюмував він.

Нагадаємо, вчора Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков своїм наказом розформував батальйон особливого призначення "Шахтарськ" через часті випадки мародерства серед його бійців.

Як раніше повідомлялося, батальйон "Шахтарськ" співпрацює з лідером "Радикальної партії" Олегом Ляшком, а комбат батальйона входить до передвиборчого списку партії.