Українців залучають до флеш-мобу, закликаючи співати гімн у громадських місцях

Для участі у новому заході #singforukraine потрібно зняти на відео своє виконання національного гімну в незвичному місці

Флеш-моб став результатом експерименту, проведеного порталом The people.

Журналісти обладнали громадський автобус камерами, аби простежити, як люди реагують на виконання гімну України. Підчас руху транспорту дівчина вставала та починала співати. Зафіксована на камеру реакція людей радує: здебільшого, люди підспівували, посміхалися і підтримували дівчину оплесками, а дехто навіть потиснув їй руку.

Після цього експерименту The people вирішили залучити до нового флеш-мобу всіх українців. Вони пропонують зняти на відео своє виконання гімну у незвичному місці і опублікувати його з хештегом #singforukraine.

Раніше патріотичні флеш-моби влаштовували й жителі Харкова. 4 вересня вони ініціювали патріотичну акцію "Хрін окупантові дістанеться Україна!", суть якого полягає в поїданні тертого хрону.

Крім того, в Україні проходить флеш-моб Іce bucket challenge. Світова акція набула в Україні дещо іншого характеру: обливання крижаною водою перетворилося на кампанію з допомоги українській армії на Донбасі. Люди обливаються крижаною водою, викладають відео, перераховують кошти для потреб української армії та передають естафету друзям.