Частина колишньої команди Lenta.ru відкрила інтернет-проект Meduza

Колишній головред Lenta.ru Галина Тимченко з частиною своєї команди запустила інтернет-проект Meduza

Творці нового ЗМІ зробили ставку на "інформаційний прожитковий мінімум". 

Звільнилися з редакції російського інформаційного ресурсу Lenta.ru журналісти на чолі з його екс-головним редактором Галиною Тимченко відкрили новий інтернет-проект Meduza. Сайт meduza.io почав повноцінну роботу в понеділок, 20 жовтня. Велика частина редакції проекту, включаючи його керівництво, базується в Ризі, повідомляє портал "Сноб.ру". 

Творці Meduza поставили завдання надати читачам інформаційну картину дня, без якої "неможливо зрозуміти, що відбувається в країні і в світі". Принцип відбору новин вони назвали "інформаційним прожитковим мінімумом". Як йдеться на сайті проекту, його редакція виступає за свободу поширення інформації, гидливо ставиться до інтересів чиновників і великого бізнесу, зневажає пропаганду і джинсу, а журналістиці думок воліє журналістику факту. 

Одночасно з відкриттям сайту стали доступні і мобільні додатки до Meduza. Редакція закликала своїх читачів отримувати інформацію нового ЗМІ за допомогою мобільних пристроїв, "бо так швидше, зручніше, а головне - надійніше". 

Головред видання Галина Тимченко була звільнена з Lenta.ru за рішенням власника компанії "Афіша-Рамблер-SUP" Олександра Мамута. Слідом за нею пішла велика частина колективу. При цьому співробітники редакції відкрито заявили, що звільнення Тимченко стало проявом цензури та порушення російського закону про ЗМІ.