В Росії виробників алкоголю хочуть зобов'язати вказувати "рецепт" горілки

Депутат Держдуми, член комітету з охорони здоров'я Сергій Фургала (ЛДПР) розробив законопроект "Про техрегламент на окремі види продовольчих товарів", де особлива увага звернена на горілку

На думку парламентарія, на горілчаних етикетках потрібно вказувати спосіб отримання спирту, а також сировина, з якої він був виготовлений. "Необхідно прийняти стандарт, чітко визначивши в законодавстві, що таке горілка, а що таке спиртовий розчин. Якщо виробник називає свій продукт "горілка", то він неодмінно повинен бути отримана шляхом спиртового бродіння і перегонки. Якщо ж його отримали шляхом гідролізу, то і писати повинні - розчин гідролізного спирту. Хімічна формула у них однакова, а вплив на організм - різний. Я, звичайно, розумію, що це дуже жорстка міра, яка може вдарити по нашій горілчаної промисловості, адже російська горілка - це бренд. Але й споживач повинен розуміти, що до горілки такий розчин не має ніякого стосунку", - наводить слова Фургала газета "Известия".

Після прийняття нового стандарту депутат пропонує зараховувати продукцію, яка не відповідає ДОСТам, до контрафактної та застосовувати до недобросовісних виробників міри, передбачені чинним законодавством за торгівлю контрафактом, в тому числі позбавлення ліцензії, конфіскацію продукції і штрафи залежно від її вартості.