Геращенко про реформу МВС: ДАІ, УБОЗ, ветеринарна міліція у старому вигляді більше не потрібні

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко прокоментував проект реформування правоохоронної системи

У результаті реформи всі порушення дорожнього руху буде фіксувати техніка, розповів він в ефірі Еспресо.TV.

"За підсумками реформ у нас не буде питань до працівників ДАІ, які постійно були з моменту проголошення Україною незалежності. Ми хочемо замінити моменти з приводу підходу в роботі винятково на технічному контакті, все буде фіксуватися на камеру, після цього буде приходити порушнику лист із квитанцією і посиланням на відео, де зафіксовано порушення. Після з цим водій може йти в суд", - зазначив радник глави МВС.

Він також звернув увагу, що є підрозділи, які можна розформувати чи об’єднати з іншими, як наприклад, ветеринарна міліція чи УБОЗ.

"Є ветеринарна міліція, що відомо звичайним громадянам про неї? Нічого. При цьому є штат, автомобілі, фінансування. 

Є УБОЗ, який дублює роботу карного розшуку та відділу по боротьбі з економічними злочинами. На сьогодні він себе зжив, таких банд у нас немає великих зараз, вони тільки на сході є", - зауважив Геращенко і додав: "Україна не настільки багата країна, щоб утримувати дві паралельні структури з боротьби зі злочинцями, достатньо однієї". 

Також радник міністра прокоментував роботу міліції у контексті виборів до Верховної Ради, наголосивши, що правоохоронці уже працюють по-новому.

"Хочу сказати, що МВС під керівництвом Арсена Авакова вперше на цих виборах працює системно. У нас система "Вибори-2014" працює, там фіксуються всі правопорушення, ми миттєво реагуємо на скарги всіх кандидатів. МВС працює щільно з громадськістю, щоб не допускати або припиняти порушення. Такого, як при Януковичі, зараз немає", - підсумував він.

Читайте також: Як реформуватимуть МВС (ІНФОГРАФІКА)