Директор Інституту раку, відсторонений від посади через крадіжки, вимагає 50 тис грн. моральної компенсації

Директор Національного інституту раку Ігор Щепотін, якого влітку відсторонили від посади через численні порушення та зловживання, вимагає від лікаря 50 тис грн. моральної компенсації

Про це Еспресо.TV повідомив Андрій Семоволос, хірург Інституту раку. 

За його словами, через критику та незгоду з політикою директора Інституту на його сторінці у соціальних мережах на нього подали судовий позов, який передбачає моральну компенсацію у розмірі 50 тис грн. та спростування всієї інформації у соціальних мережах. 

Нагадаємо, у червні цього року комплексна перевірка Інституту Раку виявила багато порушень. Серед порушень зокрема були виявлено факт закупівлі на 50 млн. грн була апаратури 2011, 2012, 2013 року, яка не була введена в експлуатацію. Крім того, В Інституті раку продавали ліки, закуплені за державні кошти.

Після цих численних порушень Щепотіна було відсторонено від посади. 

Однак з посади Щепотіна так і не звільнили, бо він раптово пішов на лікарняний. А після того, як Арсеній Яценюк, прем'єр України, на початку жовтня відсторонив від виконання обов’язків  Олега Мусія, міністра охорони здоров’я, люди, яких раніше звинувачували у корупції та зловживаннях, відчули себе набагато вільніше.

Цікаво, що ще до того, як були виявлені численні порушення спеціальною комісією МОЗ в Інституті раку  Еспресо.TV повідомляло про те, як лікарі цієї установи висловлюють незгоду своєму шефу через його численні зловживання посадою та лікарську халатність.