На Луганщині п’ять членів ОВК склали повноваження через погрози бойовиків

Вчора, 28 жовтня, п’ять членів окружної виборчої комісії №106 (центр – м. Сєвєродонецьк), включаючи голову Юрія Марьїна, написали заяву про складання своїх повноважень через загрозу їх життю і здоров’ю

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на прес-службу громадянської мережі «ОПОРА».

За даними організації, даний факт підтвердив член ОВК № 106 Андрій Щербонос, який також написав заяву про складання своїх повноважень.

«Сьогодні була прес-конференція кандидатів у народні депутати Шахова, Єфименко, Івоніна і Любара, на якій вони заявили, що вибори є нечесними і непрозорими і результати сфальсифіковані на виборчому окрузі №106. Наша ОВК проголосувала і прийняла рішення провести перерахування голосів на виборчих дільницях за №441163, №441172, №441187, №441188, №441193, №441206», - розповів Щербонос.

Він повідомив, що вже приблизно через годину ЦВК в екстреному режимі неочікуванно ввело 7 замін в складі ОВК. «Після цього ми в складі 5 членів ОВК, включаючи голову Юрія Марьїна вирішили написати заяву про складання наших повноважень через психологічний тиск і неможливість працювати в таких умовах», - зазначив Щербонос.

Крім того, члени ОВК у своїй заяві вказали на те, що існує загроза нашому життю і здоров’ю. Зокрема, в окупованих містах бойовики «ЛНР» розповсюдили листівки з їх фотографіями, ініціалами і адресами проживання.

«В даних листівках вказано що ми є посібниками фашистів, тому що ми приймаємо участь в парламентських виборах і нас за це буде розстріляно» - повідомив Щербонос.

Тепер в.о. голови ОВК буде заступник голови комісії Володимир Блінцов.