У США під час запуску вибухнула ракета-носій НАСА

Космічна вантажівка Cygnus, яка мала доставити більше 2 тонн вантажу до МКС, вибухнула в момент старту на космодромі Валлопс на атлантичному узбережжі США, трансляція запуску відбувалася в прямому ефірі на сайті НАСА

Запуск було заплановано здійснити в 00.22 за Києвом з космодрому "Валлопс" в штаті Вірджинія (Wallops Flight Facility) на узбережжі Атлантичного океану за допомогою ракети-носія Antares, передає Еспресо.TV з посиланням на РИА-Новости.

Вибух стався приблизно через шість секунд після пуску.

"Ми підтверджуємо, що ми втратили Cygnus", - передали з центру управління польотами НАСА.

За наявними даними, під час інциденту ніхто не постраждав.

Спочатку запуск Cygnus мав відбутися в понеділок, однак він був відкладений через невідоме судно, яке було зафіксовано в зоні океану, над якою мав проходити космічний апарат.

Космічна вантажівка мала доставити на МКС 2,290 тисячі кілограмів вантажу, у тому числі провіант і матеріали для наукових досліджень. Планувалося, що вантажівка здійснить стиковку з МКС 2 листопада.

Cygnus був розроблений приватною компанією Orbital Sciences, що отримала від НАСА контракт вартість $1,9 мільярда на здійснення восьми вантажних запусків до МКС до кінця 2016 року. Cygnus відправляється до МКС четвертий раз. Кожен з апаратів отримує персональне ім'я, останній названий на честь американського астронавта Дональда Слейтона (Donald Kent Slayton).