Кличко вирішив залишити "Жовтень" у комунальній власності

Кінотеатр "Жовтень" перебуває у комунальній власності, договір оренди з "Кіноманом" буде продовжено

Про це під час наради щодо ситуації у "Жовтні" заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-секретаря мера Оксану Зинов'єву.

"Після пожежі у "Жовтні" порушено кримінальне провадження за статтею про навмисне знищення/пошкодження майна шляхом підпалу", - повідомив Кличко.

Водночас, свідок пожежі Євген Зельман заявив, що адміністрація кінотеатру знехтувала нормами безпеки під час пожежі, всі запасні виходи були зачинені, пише Hromadske TV.

"Пожежа була локальна, її спочатку можна було загасити вогнегасником – палало чотири крісла, проте вогнегасники не працювали (…) Люди одразу не зрозуміли, що відбувається – вони вважали, що це частина фільму", - розповів він.

При цьому, за його словами, ніхто з адміністрації не зголосився ані увімкнути тривожну сирену, ані якось в інший спосіб повідомити глядачів про небезпеку. Всі запасні виходи були зачинені.

Зельман стверджує, що причиною загоряння був саме підпал. "Це була якась палка, яка горіла рожевим полум’ям, вона пролетіла в нас над головами", - сказав він.

Нагадаємо, ввечері 29 жовтня в кінотеатрі "Жовтень", який розташований в Подільському районі Києва, виникла пожежа, яку гасили кілька годин.

Дах будівлі  майже повністю прогорів, покриття лише частково залишилося на боковій його частині.

Однією з версій події очевидці називають продовження неодноразових спроб виселити "Жовтень" з даного приміщення.  Навколо приміщення на вул.Костянтинівській протягом останніх років тривали суперечки і судова тяганина.