У Кремлі замість мосту через Керченську протоку надумали рити тонель

Будівництво моста через Керченську протоку небезпечно, оскільки надалі його експлуатація може бути ускладнена несприятливими погодними умовами, тому у Кремлі пропонують створити тунель, який вийде дешевше

Про це заявив повноважний представник Криму при президенті Росії Георгій Мурадов, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РИА Новости

"У нас є пропозиції китайських, канадських корпорацій, які будували численні тунельні і мостові переходи. Вони чотири-п'ять років вже працюють на цьому напрямку і чітко нам кажуть, що міст будувати там небезпечно, тому що мінімум місяць в році, окремими періодами, він працювати не буде через штормові вітри, через крижані дощі в зимовий час", - сказав Мурадов на круглому столі, присвяченому соціально-економічного розвитку Криму і Севастополя, в Держдумі.

"Тому потрібно будувати модульний гнучкий тунель, який є тунелем верхнього залягання в піщаних грунтах", - додав він. 

За його словами, це загальносвітова практика. Вартість тунелю може скласти 60-80 мільярдів рублів, що значно менше суми, яку планується витратити на будівництво моста. 

Зараз дістатися до Криму з материковою Росії можна через територію Украіни або Керченську протоку на поромі. Заступник голови уряду Росії Дмитро Козак раніше заявляв, що будівництво транспортного переходу через Керченську протоку планувалося почати восени цього року.