Генсек НАТО не визнає псевдовибори на окупованих територіях Донбасу

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг вважає, що псевдовибори сепаратистів "прямо суперечать Мінським домовленостям"

Про це повідомляє "Голос Америки", передає Еспресо.TV.

"Заплановані" вибори ", організовані самопроголошеними збройними бунтівними угрупованнями в частинах Донецької та Луганської областей в неділю, підривають зусилля, спрямовані на вирішення конфлікту. Вони порушують закони України і прямо суперечать мінським домовленостям, які спільно підписали, серед інших, представники двох самопролошеніх "республік" і Російської Федерації", - йдеться в заяві генерального секретаря НАТО Йенса Столтенбергає.

Заяви російських чиновників про те, що Росія має намір визнати так звані "вибори", свідчать про те, що Росія "продовжує свої зусилля з дестабілізації ситуації в Україні". 

Столтенберг також нагадав, що країни НАТО, в рамках широкого міжнародного співтовариства, чітко дали зрозуміти, що вони не визнають так звані сепаратистські вибори. 

"НАТО повністю підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Я закликаю Росію поважати свої Мінські зобов'язання, які могли б допомогти прокласти шлях для мирного вирішення ситуації", - йдеться в заяві генсека Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, що окрім України, проти псевдовиборів у так званій "Новоросії, що мають відбутися 2 листопада, виступає Європейський Союз та США.