Український фільм про Євромайдан покажуть у Швейцарії

На Міжнародному фестивалі короткометражного кіно у Швейцарії відбудеться показ стрічки «Євромайдан. Чорновий монтаж»

У швейцарському місті Вінтертур розпочався 18-й Міжнародний фестиваль короткометражного кіно (Internationale Kurzfilmtage Winterthur). У програмі – спеціальна подія «EUkraine», у рамках якої відбудеться показ та обговорення фільму «Євромайдан. Чорновий монтаж», повідомляє агенція ПРО.

Показ відбудеться 7 листопада.

У дискусії візьмуть участь продюсер стрічки та член команди Docudays UA Юлія Сердюкова, один з авторів проекту «Babylon 13» Святослав Юраш та польський журналіст Славомір Сєраковський.

«Україна стала місцем найбільш драматичної події 2014 року, результат якої вплинув і на всю Європу. Протести на Майдані змусили багатьох кінематографістів спрямувати  свої камери на цю країну. Як акт солідарності український документальний кінофестиваль Docudays UA замість традиційного фільму-відкриття показав проект «Євромайдан. Чорновий монтаж». Стрічка складається з епізодів різних молодих українських режисерів, що були зняті під час трагічних зимових подій.

Серед них – фрагмент від колективу «Babylon 13», який під час протестів оперативно викладав відео з Майдану в інтернет. Під час обговорення  з нашими гостями, ми хочемо підняти багато питань: згадати давню традицію політичного кіно та поговорити про те, чи існує сьогодні відмінність між цим видом кінематографу, пропагандою, активізмом та журналістикою», - пояснюють організатори  мету програми «EUkraine».