Казахстан заблокував сайти, які вербували найманців на Донбас

У Казахстані заблоковано доступ до інтернет-ресурсів, що закликають громадян до участі в бойових діях на території України

Про це повідомили в Генеральній прокуратурі Республіки Казахстан, передає Еспресо.TV з  посиланням на «Новини Казахстану».

"За приписами Генеральної прокуратури Комітетом зв'язку, інформатизації та інформації Міністерства з інвестицій та розвитку Республіки Казахстан заблокований доступ до відеоматеріалів, що містить ознаки пропаганди / виправдання тероризму, а також інтернет-ресурсам, що мають ознаки закликів до участі в бойових діях на території України", - заявили в Генпрокуратурі Казахстану.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура Казахстану повідомляла, що найманці з Казахстану продовжують виїжджати в "гарячі точки" на території Афганістану, Іраку, Сирії та України, незважаючи на кримінальну відповідальність.

За участьу збройних конфліктах або воєнних діях на території іноземної держави у Казахстані передбачена  відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до семи років.